Τυρένια τορτελίνια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας

Τυρένια τορτελίνια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας

Μου αρέσουν πολύ τα τορτελίνια. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικά. Τραγανή κρούστα απ’ έξω και λιωμένο τυρί από μέσα. Κάθε μπουκιά μαγική. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με όποια σάλτσα θέλετε. Νομίζω η κόκκινη ταιριάζει περισσότερο γιατί έχουν αρκετό τυρί έτσι η ντομάτα συμπληρώνει με απλό και ωραίο τρόπο το πιάτο.

Τορτελίνια με τραγανή κρούστα παρμεζάνας. Μοναδικά…

Υλικά

  • 280γρ. τορτελίνια με τυρί
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 φλιτζανιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού και την παρμεζάνα. Το αφήνουμε στην άκρη.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, βουτάμε τα τορτελίνια στο αλεύρι, μετά στα αυγά, στη συνέχεια, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα παρμεζάνας, πατώντας το πάνω τους για να καλυφθούν.

Ρίχνουμε τα τορτελίνια στο τηγάνι, 8 ή 10 τορτελίνια την φορά και τα μαγειρεύουμε ομοιόμορφα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν, περίπου 1-2 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με επένδυση χαρτί κουζίνας.

Τα σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα και πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα, εάν θέλουμε.

Πηγή: marymarycook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο