Σπιτικά bake rolls με ζαμπόν - Ζαμπονοψωμάκια


Υλικά

  • 50 ml γάλα
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 10 γρ. Ξηρή μαγιά
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

Διαλύω τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνω πέντε λεπτά το μείγμα και προσθέτω το λάδι, το αλάτι και το ένα αυγό. Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω απαλά να φτιάξω μια αρκετά μαλακή ζύμη (σχεδόν να κολλάει στα χέρια) Αφήνω τη ζύμη μου για μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη με πετσέτα.

Στο μεταξύ τρίβω στο χοντρό μέρος του ρεντέ ζαμπόν ή πάριζα ή απλό παριζάκι, ό,τι έχω....

Όταν έχει ανέβει το ζυμάρι το αλείφω με λίγο λάδι και το χωρίζω σε μπάλες.

Πατάω τη ζύμη μου να πλατύνει και προσθέτω το ζαμπόν, πλάθω μικρά ψωμάκια στο μέγεθος που θέλω και αφήνω άλλα 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Αλείφω με αυγό και πασπαλίζω με το σουσάμι. Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και προθερμάνω το φούρνο στους 160 βαθμούς , μέχρι να ετοιμαστεί ο φούρνος θα έχουν ξαναφουσκώσει.

Ψήνω στη κάτω θέση με φωτιά μόνο από κάτω για 45-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο πάντα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο