Απλά και νόστιμα, ψωμί, τυρί και σκόρδο

Απλά και νόστιμα, ψωμί, τυρί και σκόρδο

Κάτι για να γίνει το ψωμάκι μας πιο ενδιαφέρον γευστικά και μυρωδάτο. Καλό είναι να βάλετε ένα τυρί που λιώνει εύκολα. Επίσης και ένας συνδυασμός τυριών δεν θα ήταν κακή ιδέα. Για παράδειγμα 1 μικρή φέτα τυρί τσένταρ και λίγο θρυμματισμένο μπλε τυρί.

Ψωμί με τυρί και σκόρδο. Νοστιμότατο…

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για γαλλικό ψωμί
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 125γρ. τυρί, κομμένο σε μικρά τετράγωνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό (ψιλοκομμένο φρέσκο ή αποξηραμένο)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.

Αφαιρούμε τη ζύμη από την συσκευασία, την πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα(σαν φρατζόλα). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και το σκόρδο.

Αφαιρούμε το ψωμί από τον φούρνο και απλώνουμε με ένα πινέλο από πάνω από το ψωμί με λιωμένο βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.

Μόλις το ψωμί κρυώσει, κόβουμε σχισμές σχεδόν μέχρι κάτω της μαγκέτας. Τοποθετούμε κάθε 1 κομμάτι τυριού σε κάθε σχισμή.

Βάζουμε το ψωμί πίσω στον φούρνο. Ψήνουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: marymary

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο