Μανιταρόσουπα με κουκουνάρι, ιδιαίτερη νοστιμιά!

Μανιταρόσουπα με κουκουνάρι, ιδιαίτερη νοστιμιά!

Υλικά 

  • 500 γρ. μικρά, λευκά μανιτάρια
  • 800 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ.τσ. σπορέλαιο
  • 2 σκ. σκόρδου
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι εσπελέτ ή μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο 
     

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σκόρδο σε φετάκια. Πλένουμε στα γρήγορα τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε ένα φετάκι από τα ποδαράκια τους (είναι σημαντικό να έχουμε μανιτάρια ολόφρεσκα, κρουστά). Τα κόβουμε στα 4.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 2'-3'. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι, αλατίζουμε και τα σωτάρουμε για 3' ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε τότε την κρέμα γάλακτος και 200 ml νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν 40'.

Κατόπιν, θ' αφήσουμε να γίνει η σούπα χλιαρή και θα την περάσουμε από το μπλέντερ για να γίνει ομοιογενής και βελούδινη. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι.

Ενώ βράζει η σούπα, καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο τηγανάκι, μέχρι να ξανθύνει, με προσοχή γιατί καίγεται εύκολα. Ξεχωρίζουμε από τον μαϊντανό τα ολόκληρα, μεγάλα φυλλαράκια και τα στεγνώνουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα, κατόπιν τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα, μοιράζουμε τη (ζεστή) σούπα σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε επάνω το κουκουνάρι. Τοποθετούμε μερικά φυλλαράκια μαϊντανού σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με ελάχιστο πιπέρι εσπελέτ ή μπούκοβο. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τηγανισμένα κυβάκια ψωμιού. 

Πηγή: athinorama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο