Μανιτάρια σαγανάκι με αυγά

Μανιτάρια σαγανάκι με αυγά

Νόστιμο και χορταστικό σαγανάκι που μπορείτε να το απολαύσετε σε ένα τεμπέλικο κυριακάτικό πρωινό ή ως πλούσια και πονηρό ορεκτικό με ένα ποτήρι κρασί

Υλικά

για τη συνταγή

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά και πορτομπέλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 αυγά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε για 3 – 4 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 10 λεπτά. Τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος.

Αδειάζετε τα μανιτάρια σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σαγανάκι και σχηματίζετε με ένα κουτάλι στο κέντρο τους ένα κενό. Σπάτε τα αυγά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 4 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και σερβίρετε.

Πηγή: mirsini

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο