Τυρόπιτες Αλοννήσου

Τυρόπιτες Αλοννήσου

Yλικά 

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • λίγο αλάτι 
  • νερό όσο χρειαστεί 
  • 200 γραμμ. φέτα, χοντροτριμμένη 
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

Eκτέλεση 

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο λίγο το νερό, δουλεύοντας με τα χέρια συγχρόνως, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μία βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά. Κατόπιν, τη χωρίζουμε σε  8-10 ίσα κομμάτια.

Με την βοήθεια ενός πλάστη και λίγο αλεύρι, τα ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμα φύλλα 40-50 εκ. και τα πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα. Κλείνουμε κάθε φύλλο τυλίγοντάς το σε μακρόστενο, λεπτό ρολό και κατόπιν μαζεύοντάς το σε μια μικρή κουλούρα.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τις τηγανίζουμε 2-3 μαζί ώσπου να χρυσίσουν και από τις 2 πλευρές. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε.

Tip: Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και χορτόπιτες με ψιλοκομμένο σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, σέσκουλα, μάραθο ή ό,τι άλλο χορταρικό θέλουμε. Τα χόρτα πρέπει προηγουμένως να τα μαράνουμε τρίβοντάς τα με αλάτι.
 

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο