Γιορτινή κολοκυθόσουπα

Γιορτινή κολοκυθόσουπα

Υλικά

  • 1000 γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ.
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 κ.γ. κάρυ γλυκό
  • 240 ml. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια

για 4 άτομα

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το κάρυ, 4-5 ποτήρια νερό, αλάτι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφήνουμε και την κολοκύθα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει η κολοκύθα τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό στον οποίο έβρασε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. 

Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Διατηρούμε τη σούπα ζεστή.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου 1 κ.σ. γιαούρτι και λίγο από το σοταρισμένο μπέικον.

Πηγή: cookbox

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο