Υλικά

  • Μισό μικρό λάχανο
  • Λίγο κόκκινο λάχανο (προαιρετικά)
  • 2-3 καρότα
  • 5-6 ραπανάκια
  • 2 κουταλιές σέλινο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • Αλάτι
  • Ξύδι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση  

Τρίβουμε το λάχανο, το καρότο και τα ραπανάκια και ψιλοκόβουμε το σέλινο, την κόκκινη πιπεριά και την καυτερή πιπερίτσα (αν βάλουμε).

Τα βάζουμε σε μπολ, αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το ξύδι και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την σαλάτα εκτός ψυγείου 
για 1 ώρα τουλάχιστον, να μαριναριστεί.

 Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε σε μπολ ή πιατέλα. Στολίζουμε με την πιπεριά Φλωρίνης 
κομμένη σε λωρίδες ή κυβάκια και την κάπαρη.

 Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tip: Μπορούμε να την ετοιμάσουμε από την προηγουμένη και να την αφήσουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο, οπότε κρατάει τουλάχιστον 2-3 μέρες!