Κις Λορέν με Τυριά

Κις Λορέν με Τυριά

Υλικά

για τη ζύμη μπρυζέ

  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. νερό κρύο
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 αυγό 
  • 10 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

για τη γέμιση

  • 200 γρ. γάλα 
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 3 αυγά 
  • 50 γρ. μέλι
  • 5 γρ. πιπέρι
  • 300 γρ. ποικιλία τυριών που λιώνουν(γραβιέρα,κασέρι,γκούντα, ροκφόρ ή ότι μείγμα θέλουμε από αυτά) 
  • λίγες ντομάτες

Εκτέλεση

για τη ζύμη

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τοποθετώντας την μέσα μια φόρμα τάρτας διαμ 24 εκ. 

Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μια μεμβράνη και την γεμίζουμε με ρύζι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

για τη γέμιση

Σ΄ ένα μπωλ μ’ ένα σύρμα ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα, το γάλα και το πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα με τα τυριά, αδειάζουμε το μείγμα γάλακτος και σκορπίζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δυο. Ψήνουμε στους 170ο σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄.

Πηγή: glykes-alchimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο