Κοτόπουλο stir fry με λαχανικά & σως σόγια με μέλι

Κοτόπουλο  stir fry με λαχανικά & σως σόγια με μέλι

Υλικά

για τα λαχανικά και το κοτόπουλο

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ 
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σάλτσα σόγια- μέλι

για τη σάλτσα σόγια – μέλι

  • 50 γρ. μέλι
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 200 γρ. νερό
  • 25 γρ. ξίδι από  λευκό κρασί
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 12 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

Εκτέλεση

για τα λαχανικά και το κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο  και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια –μέλι στο τηγάνι και  συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος  και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με noodles. 

για τη σάλτσα σόγια – μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κoρν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Πηγή: yiannislucacos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο