Πανεύκολο πιλάφι Μιλανέζα!

Πανεύκολο πιλάφι Μιλανέζα!

Υλικά

  •   2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  •   χυμό από 1/2 λεμόνι
  •   5 φλιτζ. ζωμό κότας
  •   1/2 κ.γλ. κρόκο Κοζάνης
  •   2 κ.σ. βούτυρο
  •   200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  •   αλάτι
  •   φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα με νερό. Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι καλά μέχρι το νερό που τρέχει να είναι διάφανο. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού στο ρύζι. Όταν πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι τη μέση και σιγοβράζουμε μέχρι να εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού μας. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και το ρίχνουμε στο πιλάφι.

Το σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή: mamapeinao

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο