Πατάτες γεμιστές με τσένταρ, λουκάνικο και σύγκλινο

Πατάτες γεμιστές με τσένταρ, λουκάνικο και σύγκλινο

Οι γεμιστές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά που ταιριάζουν παντού αφού ανάλογα με την περίσταση προσαρμόζετε και τη γέμιση. Η εκδοχή αυτή ταιριάζει πολύ στο κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 4 πατάτες μεγάλες
  • 500γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2 λουκάνικα ριγανάτα ψιλοκομμένα
  • 200γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά, τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε για στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και αδειάζετε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους.

Βάζετε την ψίχα που αφαιρέσατε σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με τα αλλαντικά. Προσθέτετε την μουστάρδα και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε και το μισό από το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε και ξεκινάτε να γεμίζετε τις πατάτες με το μίγμα. Από πάνω πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε.

Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τύπος συνταγής: Αλλαντικά, Κυριακάτικο τραπέζι, Λαχανικά, Ορεκτικά – Μεζέδες,ΦούρνουTags: γέμιση, λουκάνικο, λουκάνικο χωριάτικο, πατάτες, σύγκλινο

Πηγή: olivemagazine

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο