Μιά λαχταριστή ομελέτα στον φούρνο

Μιά λαχταριστή ομελέτα στον φούρνο

Υλικά

  • 10 αυγά
  • 10 κουταλιές γάλα
  • 1 κουταλιά μπέικιν
  • αλάτι, πιπέρι
  • ταμπάσκο σος προαιρετικά (Tabasco: Σάλτσα καυτερή από την Λουϊζιάνα των Η.Π.Α. από ένα είδος κόκκινης καυτερής πιπεριάς)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κούπες φέτα τριμμένη
  • ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού και τριμμένη φρυγανιά

ταψί δ. 32 , κομμάτια 8 - 12 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βούτυρο και ταμπάσκο.

Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε φρυγανιά (και στα πλαϊνά), προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ο C (κάτω αντίσταση και αέρας), για 15΄ περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με μαϊντανό ή σχοινόπρασο, φρέσκο εστραγκόν κλπ. 

Συνοδεύουμε με λουκάνικα, προσούτο, σαλάμι και σαλάτα. 

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε: μπέικον, ζαμπόν, κρεμμύδι, πιπεριές, ντομάτες φρέσκες, μανιτάρια, πατάτες, ελιές, λιαστές ντομάτες κλπ.

Πηγή: me-nu

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο