Έξυπνη σπανακόπιτα ’’τοστ’’ στο τηγάνι!

Έξυπνη σπανακόπιτα ’’τοστ’’ στο τηγάνι!

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 πράσο, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 8 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο ​​σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό, και / ή φύλλα μάραθου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια ελληνική φέτα, θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 8 φέτες καλό ψωμί, κατά προτίμηση με προζύμι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια ή το πράσο μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Αφαιρέστε το μείγμα με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε το καλά σε ένα σουρωτήρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

Ανακατέψτε το μείγμα σπανακιού με τα φρέσκα βότανα. Προσθέστο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατέψτε μαζί και τη φέτα.

Απλώστε το μίγμα σε 4 φέτες καλού ψωμιού, κατά προτίμηση με προζύμι. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες τέσσερις φέτες ψωμιού από πάνω.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μαζί). Προσθέστε τα σάντουιτς, ένα ή δύο, όσα χωράνε, και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά.

Με μια σπάτουλα, γυρίστε τα προσεκτικά για να ψηθούν από την άλλη πλευρά, πιέζοντάς τα με τη σπάτουλα. Σκεπάστε το τηγάνι για λίγα λεπτά για να λιώσει η φέτα πιο εύκολα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σάντουιτς. Σερβίρετε!

Πηγή: dianekochilas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο