Φιλέτο Καρπάτσιο (carpaccio)

Φιλέτο Καρπάτσιο (carpaccio)

Ο Giuseppe Cipriani, ο  ιδρυτής του Harry’s Bar στην Βενετία είχε εφεύρει πολλές συνταγές, μια από τις οποίες είναι το Carpaccio φιλετο.

Υλικά

  • 200 γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
  • λίγη ρόκα ή λίγη ψιλά στο μαντολίνο κομμένη μαραθόριζα ή άλλη πρασινάδα της επιθυμίας σας
  • παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • φλούδες από τυρί  Σαν Μιχάλη Συρου ή Πεκορίνο Αμφιλοχίας ή Παρμεζάνα

Εκτέλεση

Παγώνουμε το φιλέτο για λίγη ώρα στην κατάψυξη και μετά το κόβουμε σε φέτες στην μηχανή των αλλαντικών ( αν δεν έχετε μηχανή, μπορείτε να παρακαλέσετε τον χασάπη σας να κάνει την διαδικασία και να σας το κόψει σαν προσούτο)

Απλώνουμε κάθε φέτα, την μια διπλα στην άλλη, και από πάνω απλώνουμε την πρασινάδα, το τυρί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Το δημιούργησε το 1955 για την πιστή του πελάτισσα, την κόμισσα Amalia Nani Mocenigo όταν ο γιατρός της τελευταίας την διέταξε να ακολουθήσει μια δίαιτα ωμοφαγίας. Ονομάστηκε έτσι, γιατί το χρώμα του θύμιζε το κόκκινο που μεταχειριζόταν στα έργα του ο μεγάλος Βενετός ζωγράφος Vittore Carpaccio.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο