Κεσοντίγιας - Quesadillas, ’’αλά Ελληνικά’’

Κεσοντίγιας - Quesadillas, ’’αλά Ελληνικά’’

Υλικά

  • 4 μεγάλες τορτίγιες
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ντοματίνια, κομμένα κατά μήκος
  • 12 ελιές Καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι, κομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, χονδροκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης

για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου στη μέση και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου και ρίγανη. Σωτάρουμε το κοτόπουλο σ' ένα τηγάνι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, μεταφέρουμε σε πιάτο και διατηρούμε ζεστό.

Βάζουμε τη φέτα, το κρεμμύδι, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις ελιές, το μαϊντανό και τη ρίγανη σ' ένα μπολ. Σε μικρό μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα της φέτας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Λαδώνουμε τη μια πλευρά από τις τορτίγιες και τις βάζουμε σε ζεστό γκριλ ή τηγάνι. Βάζουμε στη μισή τορτίγια λίγο από το κοτόπουλο και λίγο από το μείγμα της φέτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή τορτίγια, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ημικύκλιο. Ψήνουμε μέχρι ν' αρχίσουν να σχηματίζονται γραμμές, 2-3 λεπτά, γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ακόμη λεπτά.

Μεταφέρουμε προσεκτικά σε πιατέλα, κόβουμε στα δυο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: cookandfeed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο