Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό Υλικά:

6 μέτριες ντομάτες
2 μπαλάκια μοτσαρελα των 200 γρ. το καθένα, στραγγισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι πατημένα φύλλα από πλατύφυλλο βασιλικό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά σούπας ξίδι από σέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Κόβουμε το επάνω μέρος της κάθε ντομάτας σαν καπάκι και αφαιρούμε λίγο από τη σάρκα της. Ανακατεύουμε τους κύβους της μοτσαρέλας με τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα αυτό. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ. Περιχύνουμε κάθε ντομάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: gourmet.gr