Πουρές πατάτας με παρμεζάνα

Πουρές πατάτας με παρμεζάνα

Με το σύρμα χτυπάμε με γρήγορες κινήσεις τον πουρέ με το βούτυρο, διότι έτσι παίρνει αέρα και γίνεται αφράτος.

Υλικά

  • 800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους
  • 1½ λίτρο γάλα (περίπου)
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρούς κύβους 
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε προσεκτικά με το γάλα. Τις βράζουμε, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν καλά. Το γάλα θα πρέπει να καλύπτει τις πατάτες μέχρι τη μέση όταν αυτές έχουν βράσει. 

Με ένα σύρμα χειρός ή μια πρέσα λαχανικών αρχίζουμε να λιώνουμε τις πατάτες και παράλληλα να τις ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε, ρίχνουμε μοσχοκάρυδο και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο