Μπακαλιάρος παστός με χορταρικά

Μπακαλιάρος παστός με χορταρικά

Τα ολοφρέσκα σκόρδα και κρεμμυδάκια δίνουν μια νοστιμιά στον μπακαλιάρο που θα σας εκπλήξει. ΣτηΤζιά την ίδια συνταγή την κάνουν με προβάτσια - τα χορταράκια που μας δίνουν τα λουλούδια του αμάραντου.

Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 300 γρ σπανάκι ή όποιο άλλο χόρτο σας αρέσει
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μάτσο φρέσκα σκορδάκια
  • 1 μάτσο σέσκουλα
  • 1 μάτσο λάπαθο
  • 1 μάτσο μάραθο
  • 1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού σε λεπτό μπαστουνάκι χωρίς καθόλου το άσπρο 

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε να ξαρμυρίσει αποβραδίς αλλάζοντάς τον 3-4 νερά.

Βουτάμε τα μπαστουνάκι ποτροκαλιού σε βραστό νερό κι αφήνουμε δυο λεπτά να ξεπικρίσει. Επαναλαμβάνουμε δυο φορές την διαδικασία.
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά. Τα καβουρδίζουμε στο λάδι και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού.  

Σιγοβράζουμε για 10’ προσθέτοντας λίγο νεράκι αν χρειάζεται και κατόπιν απλώνουμε πάνω τους τις μερίδες του μπακαλιάρου.

Βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι η σαλτσούλα πήξει σύμφωνα με το γούστο σας

Τι να προσέξουμε: Προσοχή στο αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος πάντα βγάζει αρκετή αλμύρα.

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ντομάτα με λευκό ξηρό κρασί.

Πηγή: gourmed

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο