Πολίτικα ντολμαδάκια γιαλαντζί

Πολίτικα  ντολμαδάκια γιαλαντζί

Υλικά

  • 600γραµµ. αµπελόφυλλα
  • 2 φλιτζ τσαγιού ρύζι
  • 1 φλιτζ τσαγιού λάδι
  • 4 µεγάλα κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
  • 2 φλιτζ τσαγιού νερό βραστό
  • 1 κουταλιά σούπας σταφίδα µαύρη
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • µαϊντανός,
  • άνηθος
  • δυόσµος
  • 1 κουταλάκι τσαγιού ζάχαρη
  • λεµόνι

Εκτέλεση

Ζεµατάτε τα αµπελόφυλλα και τα ξεβγάζετε µε νερό κρύο. Καθαρίζετε το ρύζι και το πλένετε σε πολλά νερά και το στεγνώνετε µέσα σε πετσέτα. Ζεσταίνετε µέσα σε τηγάνι το 1/2 λάδι και ρίχνετε τα κρεµµύδια. Τα σοτάρετε σε σιγανή φωτιά µέχρι να µαραθούν.

Πρίν ξανθίνουν, ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε µερικά λεπτά. Κατόπιν προσθέτετε το νερό και αν θέλετε την σταφίδα και το κουκουνάρι, ανάλογο αλάτι και πιπέρι, µαιντανό, άνηθο, δυόσµο Ψιλοκοµµένο και την ζάχαρη.

Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε το µίγµα του ρυζιού να σιγοβράσει επί 10' περίπου. Το τραβάτε από την φωτιά και όταν µισοκρυώσει, βάζετε από µια κουταλιά επάνω σε κάθε αµπελόφυλλο. Το τυλίγετε µε τρόπο να κλεισθεί µέσα καλά η γέµιση. Τυλίγετε όλα τα ντολµαδάκια και τα βάζετε σε σειρές µέσα σε κατσαρόλα. 

Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι και 2 φλιτζ. τσαγιού νερό., βάζετε επάνω στα ντολµαδάκια ένα πιάτο αναποδογυρισµένο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν επί 45' περίπου, µέχρι το ρύζι να µαλακώσει και το φαγητό να µείνει µόνο µε το λάδι του. Σερβίρετε τα ντολµαδάκια κρύα, γαρνιρισµένα µε φέτες λεµονιού.

Πηγή: xn--mxaem6ayai

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο