Σαλάτα με πεπόνι, σύκα και τυρί Υλικά (4 άτομα)

8 σύκα
2 πεπόνια
12 φέτες μπρεζάολα (ή προσούτο)
ροδέλες από πράσινες ελιές
ελαιόλαδο
πιπέρι
ξίδι βαλσάμικο
μανούρι ή μαλακή φέτα ή κατίκι (μπορείτε να συνδυάσετε και τα 3)

Εκτέλεση
Κόβετε το τυρί σε μεγάλα κομμάτια, ή συνδυάζετε όλα τα τυριά αναμιγνύοντας σε ένα μπολ και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Κόβετε το πεπόνι σε μικρούς κύβους ή σε μπαλάκια (με ειδικό εργαλείο) και τα σύκα στα τέσσερα. Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα φρούτα, τα μπαλάκια τυριού, τις ελιές και τέλος τη μπρεζάολα. Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι και ανακατεύετε ελαφρά. Τρίβετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.