Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Συνοδεύστε τη με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και θα έχετε ένα πλήρες γεύμα! 

Υλικά

 

  • 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 3  φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1/2 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη μαντζουράνα φρέσκια ή 1 κ.κ ξερή
  • πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο   για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0C βαθμούς.

Ανακατεύουμε καλά  σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά,  δύο φλυτζάνια τυρί, το λάδι, το γάλα, την ματζουράνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.  Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.

Αλείφουμε ένα  ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά. Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στην μέση του ψησίματος.

 

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο