Υλικά

  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μαϊντανό και αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν

Τα μύδια αχνιστά με κέλυφος κρασάτα και σκορδάτα με κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα