Πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και σάλτσα τυριού

Πένες με κοτόπουλο, μανιτάρια και σάλτσα τυριού

Νόστιμο εύκολο και γρήγορο φαγητό. Μια συνταγή για ένα ελαφρύγευστικότατο πιάτο. Πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας με κοτόπουλο μανιτάρια και κρέμα τυριού.

Υλικά

  • 2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 πακέτο [500 γρ.] πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ή άλλα της αρεσκείας σας κομμένα σε λωρίδες
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 200 γρ. μαλακό Τυρί [τύπου Φιλαδέλφεια]
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
  • Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε το ζυμαρικό μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι τα κομμάτια κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε ζεστό νερό και το κύβο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄περίπου. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το τυρί με τα υλικά και να γίνει μία πηχτή σάλτσα.

Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε και το ζυμαρικό μας και ανακατεύουμε με τη σάλτσα * ή σερβίρουμε το ζυμαρικό μας και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

* Σε περίπτωση που βάλουμε το ζυμαρικό μέσα στο μείγμα κοτόπουλου,  έχουμε φροντίσει να κρατήσουμε 3/4 φλ. τσαγιού από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό μας και να το προσθέσουμε στο μείγμα κοτόπουλου πριν βάλουμε και το ζυμαρικό και να ανακατέψουμε πάνω στη φωτιά για 1΄τουλάχιστον.

Πηγή: sintayes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο