Πλευρώτους με σώς μπαλσάμικου & μουστάρδα

Πλευρώτους με σώς μπαλσάμικου & μουστάρδα

Υλικα 

για τα μανιτάρια

  • 500γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
  • Ένα κλωναράκι φρέσκο Δεντρολίβανο

για την σως 

  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε τα μανιταρια μας με ενα βρεγμένο πανάκι (προσοχή δεν τα πλένουμε με νερό για να μη ρουφήξουν και στο τέλος γινουν βραστά αντί για ψητά...)
Αλατοπιπερώνουμε , τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη σκόνη του σκόρδου καί απο τις δύο μεριές. 

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (με λαδόκολα ή λαδωμένο) και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαμούς για περίπου 20 λεπτά .Λίγο πρίν ψηθούν περίπου 5 λεπτά πρίν , τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τοποθετούμε το κλωνάρι του δεντρολίβανου απο επάνω ολόκληρο.

 Παράλληλα για την sauce σε ένα μπόλ τοποθετούμε τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου και τα χτυπάμε πολυ καλά με αναδευτήρα μέχρι να μαλακώσει καλά το μέλι και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο σιγα σιγα μεχρί να αρχίζει να πήζει η σώς.

Περιχύνουμε τα μανιτάρια μας με την σώς και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
 

Πηγή: drunktomatogreece

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο