Μπουρεκάκια με κασέρι και γαλοπούλα

Μπουρεκάκια με κασέρι και γαλοπούλα

Σας προτείνουμε ένα νόστιμο ορεκτικό για το μεσημεριανό σας τραπέζι, ζαμποτυροκροκέτες. Εύκολες, γρήγορες και με απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας. 

Υλικά

  • 5 αυγά χτυπημένα
  •  κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • φέτες γαλοπούλας ή ζαμπόν 
  • λαδί για το τηγάνισμα (ή ψητά)
  • κασέρι σε δαχτυλάκια 20 γρ.
  •  κεφαλοτύρι τριμμένο 

Εκτέλεση

Κόβουμε στα τρία το φύλλο αφού έχει ξεπαγώσει. Κόβουμε την κάθε φέτα ζαμπόν στα δύο. Κόβουμε το κασέρι σε δάχτυλα (να βγαίνει περίπου 20 γρ. το κομμάτι). Πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και το τυλίγουμε.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με το νερό. Βουτάμε την φλογέρα στα αυγά και την κυλάμε πάνω στο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμών και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Εναλλακτικά τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει καλά. Καταλαβαίνουμε εύκολα πότε είναι τηγανισμένες, γιατί κοκκινίζουν. Πρέπει να σερβιριστούν και να φαγωθούν ζεστές.  

Πηγή: boro

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο