Κριθαράκι με ταχίνι

Κριθαράκι με ταχίνι

Νηστίσιμο και νόστιμο κριθαράκι.. .. το ταχίνι του δίνει νοστιμιά και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο πιάτο!

Υλικά

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ταχίνι
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • 1 πράσο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγα ντοματίνια
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε και μια πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για την παρασκευή αυτή
Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά. Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο, και τέλος βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, την ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.

Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί

Tip:Καβουρδίστε καλά το κριθαράκι... γίνεται πεντανόστιμο έτσι! 
 

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο