Υλικά

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καπνιστό σολομό ή gravlax

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα σε ένα βαθύ τηγάνι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα.

Όταν βράσει η κρέμα ρίχνουμε τα αυγά μέσα στο τηγάνι και ξεκινάμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε).Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.

Στο τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο και αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και καπνιστό σολομό σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με το ψωμί του τοστ.