Κεφτεδάκια τηγανιτά ....στο φούρνο

Κεφτεδάκια τηγανιτά ....στο φούρνο

Αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων....σε μία διαφορετική εκδοχή που τα προτιμά στο φούρνο έτσι ώστε να μη διαφέρουν σε γεύση από τα κλασικά και παραδοσιακά τηγανητά κεφτεδάκια!!!

Υλικά

 

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (την ψίχα)
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 κ γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού πελτέ από ρόδι (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • μαιντανό
  • για ενίσχυση αρώματος λίγα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης και θυμαριού

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30΄ περίπου.

Συνοδεύονται με πατάτες φούρνου ή τηγανητές....στο φούρνο, ρύζι λαχανικών, μακαρόνια κ.λ.π. και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ένα ποιοτικό και γευστικό κολατσιό.

Πηγή: thegastrin

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο