Αγαπημένη γεύση μικρών και μεγάλων....σε μία διαφορετική εκδοχή που τα προτιμά στο φούρνο έτσι ώστε να μη διαφέρουν σε γεύση από τα κλασικά και παραδοσιακά τηγανητά κεφτεδάκια!!!

Υλικά

 

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (την ψίχα)
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 κ γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού πελτέ από ρόδι (προαιρετικά)
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • μαιντανό
  • για ενίσχυση αρώματος λίγα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης και θυμαριού

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 30΄ περίπου.

Συνοδεύονται με πατάτες φούρνου ή τηγανητές....στο φούρνο, ρύζι λαχανικών, μακαρόνια κ.λ.π. και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ένα ποιοτικό και γευστικό κολατσιό.