Σαρδελάκι στο τηγάνι με κρεμμύδι

Σαρδελάκι στο τηγάνι με κρεμμύδι

Υλικά

 

  • 1 κιλό σαρδέλες ή γαυρό ή αθερίνα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σαρδέλες. Αλατοπιπερώνουμε,τις αλευρώνουμε και βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Όταν είναι έτοιμο το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις σαρδέλες και προτού πάρουν χρώμα τα ψάρια, προσθέτουμε πάνω στα ψάρια τα κρεμμύδια.

Μόλις πάρουν χρώμα οι σαρδέλες από τη μια μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη ώστε να ροδοκοκκινήσουν και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε με λεμόνι.

Tip: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για σαρδέλα, γάβρο,  μαρίδα ή ακόμη και αθερίνα.

Αν θέλουμε μια πιο πικάντικη γεύση στο πιάτο μας, προσθέτουμε μαζί με τα κρεμμύδια μια ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

Πηγή: thegastrin

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο