Σπιτικό & λαχταριστό ψωμί χωρίς ζύμωμα!

Σπιτικό & λαχταριστό ψωμί χωρίς ζύμωμα!

Αν θες να καταπλήξεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες, ακολούθησε την παρακάτω πρόταση του Άκη για νόστιμο, χειροποίητο ψωμί!

Υλικά

  • 360 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml μαύρη μπύρα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Μυρωδικά, ρήγανι, θυμάρι ή... (προαιρετικά)
  • Τυρί, ντομάτα, ελιές για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, 1 γεμάτο κουταλάκι αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού η σόδα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μπύρα και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια γούβα στη μέση του μείγματος με το αλεύρι και ρίχνουμε 80 ml ελαιόλαδο και το μείγμα γιαουρτιού και μπύρας. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης.

Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια και ζυμώνουμε με το χέρι πλάθοντας ένα καρβελάκι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε και μυρωδικά της αρεσκείας μας). Μεταφέρουμε στο ταψί και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι από πάνω.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά και μετά κόβουμε το ψωμί μας σε φέτες και σερβίρουμε με τυρί, ντομάτα, ελιές.

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο