Τηνιώτικη πατατόπιτα ξεσκέπαστη

Τηνιώτικη πατατόπιτα ξεσκέπαστη

Υλικά

  • 2 1/2 κιλά πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 100 γρ τρίμματα φέτα
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ γάλα
  • 1 κ.σ κοφτή ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις κρυώσουν τις λιώνουμε με τον μύλο λαχανικών ή με ένα πηρούνι

Παίρνουμε 2 κ.σ απο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε ενα μικρό τηγάνι το κρεμμύδι

Το ρίχνουμε στις λιωμένες πατάτες, προσθέτουμε τα αυγά, τα τυριά, το γάλα, την ρίγανη, τον μαιντανό, το λάδι (κραταμε λίγο για να αλείψουμε την πατατόπιτα) αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα

Λαδώνουμε ενα ταψί 30Χ40 και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Αλείφουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια της πατατόπιτας με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά

Πηγή: eimaimama

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο