Σπανακοπιτάκια με μυρωνολάχανα και φέτα

Σπανακοπιτάκια με μυρωνολάχανα και φέτα

Υλικά

  •     1 πακέτο νέο χωριάτικο φύλλο με καλαμπόκι της alfa

    για τη γέμιση

  •     700 γρ. σπανάκι
  •     4 τρυφερά πράσα
  •     5-6 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
  •     1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κόκκινο
  •     1 ματσάκι καυκαλήθρες
  •     1 ματσάκι μυρώνια
  •     1 μικρό ματσάκι άνηθο με τα κοτσάνια του
  •     1/2 φλ. τραχανά ή πλιγούρι
  •     αλάτι
  •     πιπέρι μπόλικο
  •     400 γρ. σκληρή πιπεράτη ώριμη φέτα
  •     1/2 φλ. ελαιόλαδο
  •     1/2 φλ. γιαούρτι
  •     2 αβγά

Εκτέλεση

Όλα τα χόρτα να είναι πλυμένα και καλά στραγγισμένα. Τα χοντροκόβουμε σε λεκάνη. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και τα τρυφερά πράσα.Τα προσθέτουμε στα χόρτα. Ψιλοκόβουμε τα μυρωνολάχανα και τον άνηθο και τα προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια απλά να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτουμε τον τραχανά και την φέτα σε τρίμματα κι ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό μίγμα στα χόρτα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί λίγο η γέμιση και να ρουφήξει τα υγρά της ο τραχανάς. Αν κατεβάσει το χόρτο πολύ υγρασία στραγγίζουμε λίγο με το χέρι την γέμιση. Στο υπόλοιπο υγρό μίγμα αβγών ρίχνουμε λίγο νερό να αραιώσει η υφή (3-4 κουταλιές).

Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε με το διάλυμα αβγού. Ακουμπάμε από δυο κουταλιές γέμιση σε κάθε λωρίδα και κλείνουμε σε μεγάλο ατομικό τρίγωνο. Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με λίγο διάλυμα ή ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε δυο λαμαρίνες τα τρίγωνα στους 180ºC στον αέρα για περίπου 45', ανεβοκατεβάζοντας τα ταψιά ενδιάμεσα, να ροδίσουν τα τρίγωνα και να τραγανίσει το φύλλο.

Πηγή: mati

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο