Κροκέτες ψαριού & μαγιονέζα

Κροκέτες ψαριού & μαγιονέζα

Υλικά

για τις κροκέτες

  • 300 γρ. ψάρια της αρεσκείας σας χωρίς κόκαλο και πέτσα ψημένα ή τηγανιτά
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 λάιμ σε ξύσμα και χυμό
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το πανάρισμα

  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μαγιονέζα για το σερβίρισμα


Εκτέλεσης

Μια πολύ ωραία συνταγή για να χρησιμοποιήσουμε τα ψάρια που μας έχουν μείνει, είτε είναι ψητά στο φούρνο είτε στο τηγάνι. Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας από δέρμα και κόκαλα.

Επειτα βάζουμε το ψαχνό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κροκέτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ελαφρά βρεμμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες από το μείγμα σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες. Αν θέλουμε μετά αφού παγώσουν καλά να τις βάλουμε σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι και να τις διατηρήσουμε εκεί για 1-2 μήνες ώστε να τις ετοιμάσουμε όταν τις χρειαστούμε.

Βγάζουμε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις πανάρουμε περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε ένα πλατύ ρηχό τηγάνι που έχουμε βάλει 2 εκ. σε ύψος ελαιόλαδο και το έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς, τις στραγγίζουμε σε αρκετό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με λίγη μαγιονέζα.

Tip:Ωραία ψάρια για τη συνταγή ειναι ο σολομός και το λαβράκι! 

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο