Πασχαλινή σαλάτα με σπανάκι, αυγά, φέτα & βινεγκρέτ

Πασχαλινή σαλάτα με σπανάκι, αυγά, φέτα & βινεγκρέτ

Υλικά 

  • 500 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι
  • 2 ματσάκια ραπανάκια
  • 4 βιολογικά αυγά
  • 150 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 παντζάρι
  • 1 καρότο
  • 1 αγγουράκι
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο Β. Δρίσκας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και πλύνετε το σπανάκι, κρατήστε τα τρυφερά φύλλα και ψιλοκόψτε τα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα ραπανάκια, κόψτε τα αυγά σε τέταρτα. 
Ψιλοκόψτε τα φύλλα του βασιλικού και την φέτα σε μικρότερα κομμάτια. 

Βάλτε σε ένα μπολ την φέτα, τον βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, το ξύσμα ενός λεμονιού και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε για να μαριναριστούν τα κομμάτια της φέτας.

για τη βινεγκρέτ 

Ψιλοκόψτε ή τρίψτε τα παντζάρια, τα καρότα και το αγγουράκι. 
Βάλτε τα σε ένα μπολ και προσθέστε 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 3 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι, τον πολτό σκόρδου, λίγο αλάτι και ανακατέψτε.

για τη σύνθεση

Βάλτε στο πιάτο το σπανάκι, τα αυγά κομμένα σε τέταρτα, τα ραπανάκια, περιχύστε με την βινεγκρέτ και απλώστε επάνω στα σαλατικά τα κομμάτια της μαριναρισμένης φέτας.

Πηγή: mytaste

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο