Υλικά

  • 1 αυγό
  • 100γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι
  • ρόκα
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ γεμάτο με χλιαρό νερό για 30 λεπτά με σκοπό να αποβάλουν την πικρίλα τους.

Χτυπάμε το αυγά και περνάμε από αυτά τις μελιτζάνες. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη φρυγανιά με την τριμμένη παρμεζάνα και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

Περνάμε τις μελιτζάνες από το μείγμα φρυγανιάς – τυριού και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Στήνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο πιάτο και από πάνω βάζουμε ρόκα.