Λεμονάτες baby πατάτες Υλικά

- 500 γραμμ. baby πατάτες
- 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1 κλωνάρι μάραθο
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- Αλάτι
- πιπέρι
- Baby καρότα και κολοκυθάκια βρασμένα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 
Εκτέλεση

Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Τις πλένουμε πολύ καλά. Τις βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με το ζωμό.

Προσθέτουμε το μάραθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τις πατάτες (ολόκληρες) για περίπου 15΄-20΄ από την ώρα που θα πάρουν βράση. Όταν βράσουν, τις στραγγίζουμε με προσοχή για να μην τις λιώσουμε. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε σαλατιέρα.

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε το λαδολέμονο με σύρμα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε να διαλυθεί και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με το μάραθο και την κάππαρη.