Tυρόπιτα τηγανιού

Tυρόπιτα τηγανιού

Γίνεται ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα αν σερβιριστεί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα

Υλικά 

  • 12 φύλλα κρούστας 
  • 400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 αβγά 
  • 8 κ.σ. γάλα 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου. 

Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες. 

Πηγή: tovima

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο