Υλικά

  • πατάτες
  • ελαιόλαδο 
  • σκόρδο
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι
  • χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά , τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί. Τις πιέζουμε με μία σπάτουλα ή με την παλάμη χωρίς να τις διαλύσουμε , αλλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και φρέσκο δεντρολίβανο.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τίς ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά περίπου μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα.

Μόλις ετοιμαστούν στίβουμε από πάνω λεμόνι. Γαρνίρουμε με το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδου.