Τυροκροκέτες με γραβιέρα

Τυροκροκέτες με γραβιέρα

Υλικά

  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο, κρύο και κομμένο σε κομματάκια
  • 130 γρ. αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 60 γρ. γραβιέρα
  • 1 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε 1 φλιτζάνι νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Την ξαναβάζουμε για 1 λεπτό πίσω στη φωτιά, για να γίνει λίγο πιο στεγνή.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα αυγά και το μισό τυρί. Χτυπάμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220˚C. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ή μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, δημιουργούμε μικρούς λοφίσκους από το μείγμα πάνω σε μια αντικολλητική λαμαρίνα. Τους πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τους ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: dianekochilas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο