Στριφτάρια με σάλτσα ντοματας,μανιτάρια & φέτα

Στριφτάρια με σάλτσα ντοματας,μανιτάρια & φέτα

Υλικά

  • 360 γρ. στριφτάρια με porcini dolopia ή άλλα
  • 150 γρ. φέτα
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • μερικές ελιές 
  • κάπαρη 
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι / πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Βράζετε τα στριφτάρια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το τυρί σε κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι , ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2’.

Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τις ελιές, την κάπαρη και το τυρί και αφήνετε για 2’ σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνετε στο τηγάνι και τα ζεστά στριφτάρια και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Πηγή: talcmag

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο