Υλικά

για 40 τυροπιτάκια

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • γάλα φρέσκο όσο πάρει

για τη γέμιση

  • γραβιέρα τριμμένη
  • ανθότυρο
  • φέτα
  • πιπέρι
  • 3 ασπράδια αυγών

Words : Μαριλού Παντάκη, φωτο με cybershot hx90 της sony. 

 «Δέσποινα» – Μανωλάτες Σάμου. 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μία λεκάνη και προσθέτουμε γάλα όσο πάρει ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα ασπράδια των αυγών και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κρατάμε λίγη τριμμένη γραβιέρα για το σερβίρισμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε παραλληλόγραμμα ζυμαράκια. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη μέση του ζυμαριού και κλείνουμε τις άκρες.

Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα.