’’Αλλιώτικες’’ πατατούλες baby, στο φούρνο!

’’Αλλιώτικες’’ πατατούλες baby, στο φούρνο!

Πατατούλες baby στο φούρνο με πορτοκάλι, μουστάρδα και κόλιαντρο, όπως δεν τις είχατε φανταστεί, από την Ιωάννα Δημοπουλου

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. μουστάρδα κλασική
  • 1 κ.σ. κόλιαντρο ξερό (σε κόκκους), κοπανισμένο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 oC αέρα.
Αν οι πατάτες δεν είναι πλυμένες, βάλτε τις σε μπολ με νερό, μουλιάστε τις καλά, και έπειτα τρίψτε την κάθε μία με ένα βουρτσάκι για να φύγει όλο το χώμα.

Απλώστε τις πατάτες στο σκεύος σας και περιχύστε με τα υγρά. Για 1 κιλό εγώ όπως βλέπετε χρησιμοποίησα ένα γιουβέτσι διαμέτρου 26εκ. περίπου με ύψος 6-7 εκ. Αν τις απλώσετε πολύ σε μεγάλο σκεύος θα γίνουν πιο τραγανές και θέλουν περισσότερο προσοχή στο ψήσιμο.

Αλατοπιπερώστε και ρίξτε και τον κόλιαντρο και έπειτα ανακατέψτε καλά να πάνε όλα τα υλικά παντού. Αυτό γίνεται πιο εύκολα με τα χέρια, αλλά αν δεν είστε τέτοιος τύπος χρησιμοποιήστε σπάτουλα.

Βάλτε τις πατατούλες να ψηθούν για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται a) από το φούρνο και το  b) μέγεθος, c) ποικιλία της πατάτας, d) από το πόσο απλωτά τις βάλετε, οπότε από τα 45 λεπτά αρχίστε να τις κοιτάτε!

Μόλις βγούν ρίξτε λίγο ακόμη κόλιαντρο και σερβίρετε. Εμένα μου άφησαν λίγο ζουμάκι κάτω που το έριξα πάνω στις πατάτες στην πιατέλα.

Πηγή: foodjunkie

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο