Σαρδελάκι μαρινάτο με ντοματίνια και σκόρδο

Σαρδελάκι μαρινάτο με ντοματίνια και σκόρδο

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδελάκι
  • 500 γρ. χοντρό αλάτι
  • 200 ml ξίδι πολύ καλής ποιότητας
  • 200 ml λάδι
  • κόκκους πιπέρι
  • ​20 ντοματίνια βελανίδια
  • ​3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σαρδελάκι, τραβώντας και αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και βγάζοντας τη ραχοκοκαλιά τoυ.Τον πλένουμε καλά και τον βάζουμε να στραγγίξει. 
Τον βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι για 30 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια τον βγάζουμε από το αλάτι τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε μέσα σε ένα ταψάκι με μπόλικο καλό ξύδι για άλλη μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου. 

Στην συνέχεια στραγγίζουμε το ξίδι και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό  και τον βάζουμε για 2-3 ώρες ακόμα στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με τα κομμένα ντοματίνια, κάπαρη και καπαρόφυλλα Σαντορίνης.

Πηγή: gourmed

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο