Ρυζοκροκέτες με ζαμπόν, τυρί & μανιτάρια

Ρυζοκροκέτες με ζαμπόν, τυρί & μανιτάρια

Υλικά 

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 κουτ. της σούπας βούτυρο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (από κονσέρβα), στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γραβιέρα ή γκούντα, χοντροτριμμένο
  • 2 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρόκος αβγού
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση 

Βάζετε το νερό σε κατσαρολάκι για να πάρει βράση, και ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο, μαζί με το βούτυρο και το αλατοπίπερο, μέχρι να βράσει και να γίνει σπυρωτό.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το τυρί, τον κρόκο του αβγού, το μοσχοκάρυδο, το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε κατσαρόλα. Παίρνετε κουταλιές από το μίγμα, τις πλάθετε σε κυλινδρικό ή σφαιρικό σχήμα και τις περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αβγό και, τέλος, τις περνάτε από τη φρυγανιά.

Τηγανίζετε τις κροκέτες στο καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν. Τις βγάζετε με κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας, πριν τις σερβίρετε.

Πηγή: myworld

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο