Φριτάτα με κολοκυθάκια και κολοκυθολούλουδα

Φριτάτα με κολοκυθάκια και κολοκυθολούλουδα

Υλικά

  • 7 μέτρια αυγά βιολογικά
  • 3 κ.σ. γάλα 
  • 1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 0,5 εκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 4 λουλούδια κολοκυθιάς με βγαλμένους τους στήμονες και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός σύρματος ή ενός πιρουνιού χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν το θέλουμε να αφρίσει όμως. 
Προσθέτουμε την παρμεζάνα, επιπλέον μια πρέζα αλάτι και αρκετό πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Σε ένα τηγάνι 28 εκ. που το έχουμε βάλει στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αμέσως σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι τα κολοκυθάκια να πάρουν ελαφρύ χρώμα και το ίδιο και τα κρεμμύδια. 

Αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε σε ένα μπολ στρωμένο με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσουν. Όταν κρυώσουν λίγο τα ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών.

Επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά αφού το σκουπίσουμε λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφου λιώσει προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και επάνω επάνω τα λουλούδια. 

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί χαμηλώνοντας τη φωτιά σε χαμηλή για 8 -10 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί και από πάνω και να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα από κάτω. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: akispetretzikis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο