Σκορδάτες πατάτες με βότανα Υλικά

•    500 γραμμ. baby πατάτες με τη φλούδα
•    1 κ.σ. γεμάτη μαργαρίνη ή βούτυρο
•    1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
•    500 ml ζωμό κότας ή βοδινού
•    1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
•    1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
•    Αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    Εκτέλεση
Διαλέγουμε τις πιο μικρές φρέσκες πατατούλες που θα βρούμε. Φροντίζουμε, αν γίνεται, να είναι βιολογικές. Τις πλένουμε πολύ καλά και τρίβουμε ελαφρά τη φλούδα, να καθαρίσουμε τυχόν χώματα έχουν πάνω.
Αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες στα τέσσερα ή στα έξι (πάντα με τη φλούδα). Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε βαθύ τηγάνι. Με τη λάμα του μαχαιριού σπάμε τη σκελίδα του σκόρδου. Το ρίχνουμε μαζί με τις πατατούλες στο βούτυρο. Σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας (δεν τηγανίζουμε).
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να μελώσουν οι πατατούλες και να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.


Πηγή: argiro.gr