Τηγανόψωμο για το πρωί της Κυριακής!

Τηγανόψωμο για το πρωί της Κυριακής!

Πρωί Κυριακής τι καλύτερο από το να φτιάξεις κάτι με τα χεράκια σου για πρωινό.Εύκολο απλό και νόστιμο και αρέσει σε όλους. Η συνταγή βάζει τυρί φέτα αν δεν σου αρέσει μπορείς να την παραλείψεις και να βγουν απλά τηγανόψωμα που μπορείς να τους βάλεις όταν γίνουν κανέλα ζάχαρη άχνη μερέντα.

Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις  μισό κιλό
  • Ξηρή μαγιά στιγμής  1 φακελάκι
  • Ελαιόλαδο μισό ποτήρι νερού
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λίγο
  • Τυρί φέτα 200 γρ τριμμένη στο χέρι
  • Δυόσμο 1 κουταλάκι γλυκού προαιρετικά
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε την μαγιά,το αλάτι,το πιπέρι,τον δυόσμο,το λάδι ,το νερό σταδιακά χλιαρό και ζυμώνουμε καλά. 

Ζυμώνουμε προσθέτοντας κι άλλο νερό, όσο χρειαστεί ίσα να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας. 

Κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τα σκεπάζουμε με πετσέτα για 60 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. 

Μόλις είναι έτοιμα παίρνουμε ένα – ένα τα ζυμαράκια μας, τα ζυμώνουμε λίγο με λαδωμένα χέρια αλευρώνουμε λίγο την επιφάνεια μας και ανοίγουμε με πλάστη στρογγυλά κομμάτια, προσθέτουμε λίγο φέτα στο κέντρο, διπλώνουμε , το πατάμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθεί καλά η φέτα και τέλος του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, ενώ  με το δάκτυλο μας ανοίγουμε στο κέντρο μια τρυπούλα. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια για να βγουν στρογγυλά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι. 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε λίγα – λίγα, όχι πολύ να μην αρπάξουν, ίσα να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. 
Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρονται ζεστά ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε και χωρίς τυρί, απλά μόλις τηγανιστούν τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κανέλα και μέλι.

Πηγή: mpoufakos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο