Εύκολες και γρήγορες σπιτικές τυροκροκέτες

Εύκολες και γρήγορες σπιτικές τυροκροκέτες

Υλικά

  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
  • 1 ½ φλιτζάνι μπύρα
  • αλεύρι για πασπάλισμα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Προσθέτουμε 1 ½ φλιτζάνι μπύρα και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά. Υπολογίζουμε το χρόνο και βγάζουμε από το ψυγείο.

Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στο χυλό τον άνηθο, δυόσμο, τυρί τριμμένο, φέτα και την ανακατεύουμε για να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι.

Σχηματίζουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος περίπου ενός λουκουμά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και πασπαλίζουμε τις μπάλες τυριού πρώτα με λίγο αλεύρι και μετά τηγανίζουμε.

Πηγή: giatros-in

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο