Υλικά

  • 12 φέτες ψωμί πολύσπορο ή με προζύμι
  • 12 φέτες ανθότυρο
  • 3-4 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι λευκό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • Βασιλικό
  • Μαντζουράνα
  • Δενδρολίβανο
  • Αλάτι χοντρό

     Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε χοντρές φέτες υπολογίζουμε να βγούν 12 φέτες.

Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί,ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, τον βασιλικό, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Τις ψήνουμε για 20′ λεπτά στον φούρνο, στους 180°C .

Φρυγανίζουμε το ψωμί ή το ψήνουμε σε τοστιέρα ή grill. Χτυπάμε 1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και το ξύδι μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδες μορφή. Με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τις ζεστές φέτες με το μείγμα αυτό.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι ανθότυρο και από πάνω μία φέτα ντομάτας.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τοποθετούμε σε πιατέλα. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με λίγο ακόμη μείγμα ελαιόλαδου και μπαλσάμικου.